contact

Contact

Wie ben ik en wat kan ik je of uw kind bieden?


Van jongs af aan wist ik al dat ik in het onderwijs wilde werken. Na de lerarenopleiding ben ik in het reguliere vervolgonderwijs beland. Daarna heb ik jaren het speciaal onderwijs ondersteund en daar is mijn liefde voor de leerling 'met het rugzakje' ontstaan. Deze leerlingen die vaak zoveel in hun mars hebben, hebben mij geraakt door hun kwetsbaarheid en hun openheid. Daarnaast ben ik als onderwijsvernieuwer actief geweest. Voor het MBO heb ik aan 2 onderwijsprojecten meegewerkt die tot doel hadden om de leerstof én de leeromgeving beter af te stemmen op de leerling van nu.

Voor de klas staan heeft z'n charmes, maar ik voel me als een vis in het water als ik leerlingen in een kleinere setting mag begeleiden. Je kunt dan écht iets voor de ander betekenen. Ik heb jarenlang met veel plezier als docent/studiebegeleider bij Instituut Nijenberg gewerkt, maar het ondernemersbloed stroomt door mijn aderen, dus een eigen toko lag op een gegeven moment toch voor de hand.

Een aantal jaren geleden heb ik me gespecialiseerd in ADHD, omdat ik merkte dat het voor deze leerlingen erg moeillijk is om zich in het reguliere onderwijs staande te houden, terwijl ze wél vaak getalenteerd zijn.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond ADHD, ben ik lid van het ADHD -netwerk.

Naast het onderwijs heb ik nog een andere passie, namelijk psychologie. In 1999 ben ik afgestudeerd als A&O psycholoog. Deze studie heeft mij breed gevormd en mij handvatten gegeven om de medemens nog beter te begrijpen.

Sinds een aantal jaren ben ik als trainer verbonden aan de opleiding Studiekeuzecoaching Nederland (www.opleidingstudiekeuzecoach.nl) . Een opleiding die ik samen met 3 andere collega's ontwikkeld heb. Ik neem de cursisten mee in de wereld van de jongeren en laat ze zien en ervaren hoe ze het het meest effectief met jongeren kunnen werken. Daarnaast besteed ik aandacht aan ADHD, faalangst, dyslexie, dyscalculie ASS, hoogbegaafd- en hooggevoeligheid. Ook deze jongeren kan ik professioneel begeleiden.

Natuurlijk staat A&S ook klaar voor leerlingen 'zonder rugzakje' die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan.Voor informatie over huiswerkbegeleiding of stresshantering/coaching kunt u mij een berichtje sturen of bellen tijdens mijn telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag tussen 20.30 - 21.00 uur).


drs. Henriëtte Vrijenhoek

Zoetermeer


Tel. 06-33886689


KvK nummer: 53206673


E-mail. info@adhdenstresshantering.nl