stresshantering

Stresshantering/coaching


Stress is niet uit je leven te bannen, maar je kunt wél leren om beter met stressbronnen om te gaan. Je hart luchten helpt vaak al om het stressniveau te verminderen, maar het is meestal niet genoeg om stress tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Gelukkig kun je wel leren om beter met stress om te gaan en daar wil ik je graag bij helpen.


Wat kun je van de coaching verwachten?


Ik ga je leren om beter met de verschillende soorten stress (de vermijdbare en de onvermijdbare) om te gaan. Je gaat ervaren welke copingstijlen voor jou het meest effectief zijn, zodat je weer de regie over je eigen leven krijgt. Daarnaast krijg je direct toepasbare tips om je stressniveau te verlagen. Deze tips liggen onder andere op het gebied van timemanagement en voeding. Bovendien komen de heilzame effecten van een goede ademhaling en voldoende lichaamsbeweging aan bod. We gaan kijken waar je kwetsbare plekken zitten en wat we ertegen kunnen doen. Word je weleens gepest? Ben je assertief genoeg om van je af te bijten als dat moet? Weet je dat je kunt leren om assertiever te worden? En hoe zit het met je reactie op conflictsituaties? Ga je conflicten effectief te lijf of loop je er liever voor weg? En hoe ga je met frustraties om? Kun je je emoties managen of voel je je een speelbal van de situatie? Allemaal vragen waar we samen naar gaan kijken en zonodig mee aan de slag gaan.


Voordat we daarmee beginnen, vraag ik je om een test in te vullen om je stressniveau te bepalen en om te zien op welke gebieden je veel stress ervaart. Aan de hand van de test praat ik met je over deze stressoren en gaan we kijken wat je er aan kunt doen om die stressbronnen effectief aan te pakken. Sommige stressbronnen, zoals bijvoorbeeld het overlijden van iemand die je dierbaar is of een ontslag omdat je contract niet verlengd  is, zijn niet uit te schakelen, maar we kunnen wel kijken wat voor jou de prettigste manier is om daarmee om te gaan en welke acties je kunt ondernemen.


Vind je dat stress je leven te negatief beïnvloedt en spreekt het bovenstaande je aan? Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor coaching? Kijk dan bij contact voor verdere informatie.